Skippa nyårslöften. Och jag flyttar till min kärlek i Paris!

Det tar tid att sätta hjärnan i arbete, hitta sina anteckningar, friska upp minnet kring allt det där som man i mitten av december sa att man skulle ta tag i direkt i början av januari. Vi är i nystarternas månad och nyårslöften ska från ord till handling.

Men jag tycker inte om den där klyschiga “new year, new me“-känslan. Att det allt för ofta pratas om ursinnig självförbättring, om att bli smalare, klokare, mer vältränad eller en jäkel på att prata ett nytt språk. Väldigt sällan lyckas man hålla dem och kanske är det för att många nyårslöften tycks utgå ifrån premissen att man inte riktigt är bra nog som man är.

Många nyårslöften är avgivna av en självkritisk del av sig själv.

Vad händer i en när nyårslöftena inte ens tagit fart i februari eller mars? Jag tror felet är att man är för fixerad av slutresultatet och glömmer leva i nuet. Man ska fokuserar mer på processen dit.

Tempot som vi lever i idag gör att man lätt glömmer bort att stanna upp, reflektera och visa uppskattning. Det är viktigt att ge sig själv uppskattning och beröm men också att ge dem i din närhet samma sak istället för att bara fokusera på sina brister.

Jag tror på att skippa nyårslöften, och istället se nytt år som en perfekt tid för att reflektera över det gångna året.

Se över var DU växte, var DU behöver växa och hur DU kan dra nytta av det i det nya året för att närma dig dina långsiktiga mål.Jag tror att reflektion är en av nycklarna till utveckling och tillväxt för att kunna maxa sig själv.


Och juste!!! Jag tänker dela med mig av ett inlägg om vad jag har för tankar kring 2020. För första gången är ett år fylld av framtidsro. Ett helt nytt år ligger framför mig. Nytt decennium. 2020. Jag lämnar min framtidsångest i 2019, haha! ;)

Åker till Lund idag, skriver tentor där den 16:de Januari, 2 dagar senare flyttar jag till Jon i Paris! <3Gillar

Kommentarer

Josephine
Josephine,
Gud vad romantiskt att flytta till sin kärlek i Paris!! Kan inte du skriva ett inlägg om hur du och Jon träffades, liksom om eran historia?

Älskar din blogg!
Kram
Josephine
Josephine,
Gud vad romantiskt att flytta till sin kärlek i Paris!! Kan inte du skriva ett inlägg om hur du och Jon träffades, liksom om eran historia?

Älskar din blogg!
Kram
aliciass
aliciass,
Jag har skrivit mycket från den tiden då jag och Jon började träffas. Tänkte publicera små utkast från min texter! 😊)
nouw.com/aliciass
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229